CONTE Karel



Bon dia companys i companyes!!

El repte d'aquesta setmana ha estat crear un conte, aquest està insirat en el meu fill Karel.
Desitjo que us agradi com li ha agradat a ell.


INTRODUCCIÓ

La història tracta d'un nen que es diu Karel i de la seva imaginació per intentar arribar fins a la Lluna per tastar-la i saber quin sabor té.


INDICACIONS D’ÚS

Aquest llibre digital facilita exercitar la imaginació i trobar nexes d'unió entre la ficció d'un pensament com arribar a la lluna i les solucions que el nen imagina.

Fa poc a casa hem vist l'arc de sant Martí,  també al meu fill li encanten els macarrons que fem els papes i em lligat aquests conceptes amb la història del conte.


En la part on imaginàvem el gust que faria la lluna, ha pogut tastar i ensumar xiclets de maduixa, una llimona i una tassa de xocolata calenta desenvolupant així altres vivències complementàries i properes que l'ajudaran en  l’interès per la lectura.


També he posat de fons una música tranquil·la infantil que suggeria i acompanyava el moment on el protagonista estava somiant i imaginant en el compte.



PROPOSTA DE JOC

Com a dinàmica podríem fer un joc on plantejarem un repte.
Tindrem una capsa amb objectes on podrem trobar diferents solucions pràctiques per una mateixa pregunta exercitant així el pensament creatiu.

Exemple.

Repte del joc.
Aconseguir fer arribar un nino de Playmobil (que representa el nen del conte) fins una lluna que tindrem  penjada. 
Aquesta activitat té dues parts. La primera consisteix en recrear les solucions que trobem al conte amb els objectes de la capsa, i una segona activitat que consistirà en buscar-ne de noves.

Material
Una capsa amb un llit de joguina, unes branquetes, un gos, una escala de joguina, unes cames llargues de paper, un arc de Sant MArtí de paper...  i a més a més  peces de construccions, avions, cotxes, papers per dibuixar, colors i tisores.

L'objectiu és recrear solucions  presentades en el llibre i crear-ne de noves.


EXPERIÈNCIA


L'experiència ha estat molt maca, jo li he explicat al meu fill de tres anys que es diu Karel i també estava el seu germà que té sis anys, els dos estaven molt atents, somrients i participatius, el petit anava dient "sóc jo, papi!."


M'han demanat que si podia llegir el conte una altra vegada i després una tercera, on el germà gran ha llegit i explicat el conte al seu germà petit.


Finalment l'he llegit una quarta vegada i al final de tot els tres junts hem dit les últimes frases.




POTENCIAL DEL LLIBRE DIGITAL

Les potencialitats educatives de la lectura digital compartida són bones i elevades captant l'atenció del nen d'una forma complementària a la tradicional.


Crec que un dels aspectes més importants respecte els contes tradicionals és la possibilitat de crear continguts de tots tipus personalitzant el conte d'acord a les necessitats específiques i concretes de cada moment.

Fins aquí l'aventura d'avui!!

Salut i fins aviat!!

Comentarios

Entradas populares